Newsflash
Știri

Scutiri indirecte de TVA pentru organizaţiile non-profit care construiesc sau reabilitează spitale

de Florentina Ionescu - apr. 12 2023
Scutiri indirecte de TVA pentru organizaţiile non-profit care construiesc sau reabilitează spitale

Ieri a fost promulgată o lege conform căreia organizaţiile non-profit care construiesc sau reabilitează spitale vor beneficia de scutiri indirecte de TVA.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, marţi, legea care prevede acordarea de scutiri indirecte de TVA pentru organizaţiile non-profit care realizează activităţi de construire, modernizare, reabilitare de spitale şi dotarea acestora cu echipamente, se arată pe site-ul AGERPRES

spital-nou-receptie

Legea, care modifică Codul fiscal, vizează acordarea unei scutiri indirecte de TVA pentru organizaţiile non-profit care realizează activităţi de construire, modernizare, reabilitare de spitale şi dotarea acestora cu echipamente, articole şi dispozitive medicale.

„Sunt scutite de taxă următoarele: serviciile de construire, reabilitare, modernizare de unităţi spitaliceşti din reţeaua publică de stat, precum şi serviciile de construire, reabilitare, modernizare de unităţi spitaliceşti prestate către entităţi non-profit înscrise în Registrul public organizat de ANAF, (...) dacă acestea sunt destinate unităţilor spitaliceşti deţinute şi exploatate de entitatea non-profit sau celor din reţeaua publică de stat, după caz; livrările de echipamente medicale, aparate, dispozitive, articole, accesorii şi echipamente de protecţie, materiale şi consumabile de uz sanitar, destinate în mod normal utilizării în domeniul îngrijirilor de sănătate sau pentru utilizarea de către persoanele cu handicap, bunuri esenţiale pentru compensarea şi depăşirea handicapurilor, (...) precum şi adaptarea, repararea, închirierea şi leasingul unor astfel de bunuri, efectuate către unităţi spitaliceşti din reţeaua publică de stat, precum şi cele efectuate către entităţi nonprofit înscrise în Registrul public organizat de ANAF, dacă acestea sunt destinate unităţilor spitaliceşti deţinute şi exploatate de entitatea non-profit sau celor din reţeaua publică de stat, după caz”, prevede actul normativ.

Potrivit legii, sunt scutite de taxă şi livrarea de proteze şi accesorii ale acestora, cu excepţia protezelor dentare scutite de taxă, precum şi livrarea de produse ortopedice. Legea va intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, mai arată sursa menționată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe