Newsflash
Știri

SCJU Sibiu a fost inclus în programul național de dilatare percutană

de Florentina Ionescu - mar. 17 2023
SCJU Sibiu a fost inclus în programul național de dilatare percutană

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu vine cu vești bune în ce privește serviciile acordate pacienților cu patologie cardiovasculară complexă. A fost inclus în programul național de dilatare percutană (implant de stenturi).

Drept urmare, în cadrul Laboratorului de angiografie coronariană și cateterism cardiac al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, pacienții cu afecțiuni cardiace cronice pot beneficia gratuit de proceduri de implant al stentului, decontate prin programul național finanțat de CNAS, se arată pe pagina oficială de Facebook a unității. 

scju sibiu

Cine și cum poate beneficia de implanturi gratuite de stent: pacienții asigurați și care sunt diagnosticați cu afecțiuni cardiovasculare (boala coronariană ischemică). Aceștia trebuie să fie evaluați inițial de un medic cardiolog și ulterior redirecționați către Laboratorul de Angiografie și Cateterism cardiac. Pacienții trebuie să fie internați în cadrul secției de cardiologie a SCJU Sibiu, arată sursa menționată.

„Scopul nostru este dezvoltarea durabilă a serviciilor medicale de cardiologie intervențională, prin accesarea a cât mai multe programe naționale. Includerea spitalului în acest program înseamnă: posibilitatea de a crește numărul pacienților care beneficiază de aceste proceduri; facilități financiare - se rezolvă chestiunea finanțării, o multitudine de avantaje de ordin medical pentru pacienți: rezolvarea acestora pe plan local, rapiditatea intervenției, scăderea complicațiilor, posibilitatea unui prognostic mai bun pe termen mediu şi lung”, spun reprezentanții SCJU Sibiu.

Informații complete găsiți pe scjus.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe