Newsflash
ACTUALITATE Știri

SANITAS se pregătește de grevă generală în februarie

de Magdalena Tănăsescu - ian. 12 2024
SANITAS se pregătește de grevă generală în februarie

Federația SANITAS din România a demarat procedurile pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă, până în acest moment fiind strânse aproape 50.000 de semnături din partea membrilor de sindicat.

„Numărul mare de semnături strânse demonstrează din plin hotărârea membrilor noștri de a nu mai accepta tratamentul discriminator și promisiunile fără acoperire ale celor de la conducerea țării...Guvernanții trebuie obligați să înceteze odată cu minciuna salariilor mari din Sănătate! Realitatea este că în acest domeniu, ca și în Asistența socială, modalitatea de stabilire a salariilor de bază a fost diferită față de ceilalți bugetari. Sunt singurele familii ocupaționale în care s-au aplicat patru modalitați de salarizare în ultimii șase ani, ceea ce a creat discriminări majore între categoriile profesionale”, se menționează într-o postare pe Facebook.

 

Potrivit postării citate, câteva categorii de salariați nu au mai beneficiat de nicio creştere salarială din martie 2018, iar pentru restul angajaților din cele două domenii s-au acordat doar o parte din drepturile salariale anuale legale. 

 

„Cei mai mulți angajați din Sănătate și Asistență socială au acum salariul de bază situat sub nivelul salariului mediu pe economie, iar inflația și scăderea puterii de cumpărare din ultimii ani îl devalorizează continuu. Considerăm că este momentul să facem front comun în declanșarea celui mai mare conflict colectiv de muncă din cele două domenii”, susțin liderii SANITAS.

 

Aceștia precizează, totodată, că un conflict colectiv de muncă declanșat și susținut în acest moment de toate organizațiile sindicale „va arăta guvernanților și opiniei publice că situația din sistemul public de Sănătate și Asistență socială este atât de gravă, încât nu mai este loc pentru concesii, jumătăți de măsură sau false soluții”. 

 

Procedura de strângere de semnături în vederea declanșării grevei generale se va încheia pe data de 18 ianuarie a.c.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe