Newsflash
Imagine campanie proprie
Cultură

SĂ NE ÎNTOARCEM ACOLO UNDE POLITICIENII NU NE POT ÎNLOCUI

de Prof. dr. Peter MANU - nov. 6 2009
SĂ NE ÎNTOARCEM ACOLO UNDE POLITICIENII NU NE POT ÎNLOCUI

Numărul din 15 octombrie 2009 al revistei NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE m-a confruntat din nou cu o alegere: să implic audienţa Vieţii Medicale în dezbaterea aprinsă despre finanţarea cheltuielior medicale în Statele Unite sau să discut o problemă clinică? (...)

Revista consacră nu mai puţin de 10 articole (!) din acest număr felului în care s-ar putea reduce costul asistenţei medicale, printre ele aflându-se studii importante care demonstrează că dializa renală începută după vârsta de 75 de ani scade substanţial calitatea vieţii acestor bolnavi, că tratamentul pneumoniilor şi al deshidratării bolnavilor cu demenţă severă nu le prelungeşte viaţa şi că sănătatea publică ar beneficia de pe urma impozitării băuturilor răcoritoare îndulcite cu zahăr sau fructoză. Argumentele pro şi contra sunt uşor de imaginat şi disputa va continua, fără îndoială, într-un cadru politic, moral şi religios, în care vocea medicilor va fi din ce în ce mai puţin auzită…
Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe