Newsflash
Internaționale

România, în topul deceselor prin înec accidental

de Florentina Ionescu - aug. 7 2020
România, în topul deceselor prin înec accidental

Un raport EUROSTAT publicat pe 6 august arată care sunt țările cu cele mai multe decese cauzate de înec accidental și submersiune.

Pe baza datelor disponibile în anul 2017, aproape 5.100 de decese raportate la rezidenții din Uniunea Europeană (UE) au fost cauzate de înecul accidental și de submersiune.

eurostat decese inec accidental

Dintre țările membre ale UE, în 2017, cea mai mare rată a deceselor a fost înregistrată în Letonia. Aici s-au înregistrat 5,6 de decese la suta de mii de locuitori, potrivit EUROSTAT.

După Letonia, următoarea țară este Lituania, cu 4,8 decese cauzate de înecul accidental și de submersiune la 100.000 de locuitori. În topul realizat de EUROSTAT urmează Estonia și România. Țara noastră are, la nivelul anului 2017, 3,0 decese prin înec și imersiune la 100.000 de locuitori.


Notă autor:

Sursa foto: https://ec.europa.eu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe