Newsflash
Cultură

România, în premieră la London Design Biennale

de Demostene ŞOFRON - mai 19 2023
România, în premieră la London Design Biennale

Cluj-Napoca va reprezenta România, în premieră absolută, la Bienala de Design de la Londra (perioada 1-25 iunie), ca urmare a unui demers artistic al Asociaţiei Culturale Artistice Art Mirror.

Ediţia de anul acesta a London Design Biennale are ca temă Remapping Collaborations (Recartografierea colaborărilor). Proiectul prezentat de echipa clujeană este sugestiv intitulat Vatra Verde. rebirthing life și cuprinde energie regenerabilă, mycelium, obiecte de artă din materiale reciclate, apoi tradiţie, poezie, chiar și o soluţie tehnică prin care se transformă vibraţiile plantelor în sunete.

Au fost folosite variate tehnici de reciclare, dar și multe tipuri de deșeuri cum sunt hârtia, pulberea de piele, pluta, cânepa, metal, plastic, rumegușul. Totul pentru a crea volume, spaţii și obiecte omogenizate graţie lipiciului biodegradabil pe bază de miceliu. Cu fiecare interacţiune, instalaţia se transformă, omul devenind parte activă din ecosistem. Proiectul este și un omagiu adus lui Brâncuși printr-o reinterpretare a celebrei lucrări „Masa tăcerii”.

Accesibil și nevăzătorilor

Pavilionul României este singurul accesibil și persoanelor nevăzătoare, propunând în premieră absolută o nouă abordare tehnică. Nevăzătorii și persoanele cu diferite dizabilităţi de vedere vor putea descoperi instalaţia prin informaţiile tactilo-vizuale și digitale. Acestea vor putea fi accesate prin intermediul codurilor QR și al telefonului inteligent.

Cu o geometrie incitantă, linii curbe, organice, definite de plantele ce vor renaște în cadrul expoziţiei, pavilionul devine un spaţiu al meditaţiei, al reintegrării în natură, al regenerării ecosistemice.

La ediţia cu numărul 4 a Bienalei de Design de la Londra au fost invitaţi 40 de expozanţi din întreaga lume. Audienţa este formată din comunitatea internaţională de design, lideri din business, diplomaţi, jurnaliști, formatori de opinie. Se estimează peste 250.000 de vizitatori.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe