Newsflash
Știri

România a primit peste 5.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

de Dorina Novac - sept. 16 2022
România a primit peste 5.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

România a primit un număr de 5.060 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, în baza unui contract de donație încheiat între Ministerul Sănătății și Comisia Europeană.

Dozele de vaccin vor fi direcționate către spitalele de boli infecțioase din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Constanța pentru realizarea imunizării la persoanele eligibile.

variola maimutei

De asemenea, aceste spitale pot transfera vaccinul, cu titlu gratuit, către alte unități sanitare județene sau de boli infecțioase, la solicitarea acestora, atunci când situația o impune.

Citește și: Antiviral pentru variola maimuţei

Persoanele vizate de vaccinarea post-expunere sunt contacții direcți ai cazurilor de infectare.

„Este recomandat ca vaccinarea să fie realizată cât mai curând după momentul expunerii: între 4 și 14 zile. Pentru finalizarea imunizării de bază este necesară o a doua doză de vaccin la un interval de 28 zile”, transmite Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, dacă prima doză nu se administrează în intervalul cuprins între 4 și 14 zile, e posibil ca vaccinul să nu prevină boala, dar severitatea simptomelor e mult redusă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe