Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  REUNIUNI

Neuroștiinţele conectează oamenii

Viața Medicală
Prof. dr. Alexandru Vlad CIUREA vineri, 11 decembrie 2020
Viața Medicală
Conf. dr. Aurel Mohan vineri, 11 decembrie 2020
Viața Medicală
Dr. Vicențiu Săceleanu vineri, 11 decembrie 2020

Ateneul Naţional din Iași a fost, anul acesta, sediul central al Congresului de Neuroștiinţe Moderne, desfășurat luna trecută și transmis în mediul online.

Aflat la a doua ediţie, congresul a fost organizat de Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” în parteneriat cu Societatea Română de Neurochirurgie, Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervenţională din România, Academia de Știinţe Medicale, Academia Română, Societatea de Neurologie și cea de oftalmologie etc.

Agenda știinţifică a abordat multiplele faţete ale neuroștiinţelor, printre care subiecte din domeniul oftalmologiei și al radiologiei medicale, manifestări clinice neurologice, psihiatrice și neurochirurgicale din cadrul infecţiei cu SARS-CoV-2 etc. Au fost implicate, în cadrul dezbaterilor, toate centrele universitare, dar și o serie de invitaţi din afara ţării.

Printre aceștia: prof. dr. Francesco Tomasello și prof. dr. Marco Solmi, ambii din Italia; prof. dr. Youssef Sami din SUA; prof. dr. Deo Sinha din India; prof. dr. Grigore Zapuhlîh din Republica Moldova. De asemenea, prof. dr. Gabriel Crumpei din Iași ne-a încântat cu un subiect despre știinţa reţelelor și neuroplasticitatea.

Personal, am expus o lucrare despre actualităţile în brain
mapping, iar prof. dr. Adrian Restian a prezentat lucrarea „De la hardul genetic la softul epigenetic”.

O mare realizare a acestui congres o constituie faptul că a fost conectat permanent cu principalele clinici de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie și de radiologie din Iași, cât și din celelalte centre universitare (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Sibiu, Republica
Moldova, Constanţa, Brașov etc.).

De asemenea, a fost prezentată și aparatura nouă și performantă a Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului „Prof. dr. Nicolae Oblu” – unde acum se pot efectua: angiografie digitală computerizată cerebrală, robotică spinală, investigaţii IRM 3T.

De asemenea, Clinica prezintă și rezultate operatorii de excepţie, ceea ce poziţionează acest centru universitar într-un concept real de „Neuroexcelenţă”.


Etichete: neurostiinte SARS-CoV- 2 Neurologie Psihiatrie Adrian Restian

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.