Newsflash
OPINII

Reuniunea dedicată asistenţilor șefi și moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS

de Roxana HAINAGIU - sept. 30 2022
Reuniunea dedicată asistenţilor șefi și moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS

La 15 septembrie 2022, în marja celei de-a 72-a sesiuni a Comitetului Regional pentru Europa al OMS, s-a desfășurat, la Tel Aviv, Reuniunea dedicată asistenţilor șefi și moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS (GCNOMS Hub).

OAMGMAMR

Organizat pentru prima dată în format fizic de la începutul pandemiei de COVID-19, evenimentul a reunit peste 60 de participanţi, printre care directorul executiv al ICN, Howard Catton, și invitaţi de nivel înalt din statele membre ale Regiunii Europene.

Având în vedere susţinerea consilierului prezidenţial, conf. dr. Diana Păun, acordată iniţiativelor venite în sprijinul asistenţilor șefi și moașelor șefe din România, am avut onoarea de a o avea alături de noi în ședinţă ca exemplu autentic de leadership și de cooperare în sprijinul forţei de muncă în sănătate.

Ședinţa a fost organizată pe două componente. O componentă a vizat familiarizarea cu membrii departamentului responsabil de asistenţi și moașe din cadrul Ministerului Sănătăţii din Israel. Au fost prezentate direcţiile de activitate, structura departamentului, un rezumat al principalelor rezultate, dar și viziunea și obiectivele pe termen scurt și mediu.

A doua componentă a inclus prezentarea în rezumat a principalelor recomandări ale raportului privind forţa de muncă în sănătate. Întâlnirea a oferit oportunitatea de dialog privind teme prioritare ale agendei europene în materie, precum leadership, perspective în educaţie, practica bazată pe dovezi.

De asemenea, a fost lansat documentul Briefing tehnic pentru întărirea asistenţilor medicali și moașelor pentru îmbunătăţirea rezultatelor de sănătate: contribuţia asistenţilor șefi și a moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS.  Am fost onoraţi că am putut contribui, prin succesul Conferinţei aniversare de nivel înalt a OMAGMAMR, A look back to lead forward: tracing new paths to excellence in nursing and midwifery, desfășurată în luna iulie a.c., la decizia OMS EURO de a organiza în cursul anului viitor, în România, o Conferinţă regională privind forţa de muncă în sănătate, inclusiv la decizia de organizare a următoarei sesiuni a GCNOMS Hub în marja acestui eveniment.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe