Newsflash
Evenimente Știri

Retrospectivă și noutăți la UMF Craiova, în deschiderea anului universitar

de L. Budin - oct. 2 2023
Retrospectivă și noutăți la UMF Craiova, în deschiderea anului universitar

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Craiova a dedicat studenților din anul I festivitățile deschiderii noului an universitar.

Rectorul UMF Craiova, prof. univ. dr. Dan-Ionuț Gheonea, a trecut în revistă principalele evenimente academice ale anului universitar trecut, evenimente care, pe de o parte, au adus la Craiova specialiști în diverse domenii medicale din lumea întreagă, pe de altă parte au creat mai multe posibilități pentru întâlnirea comunității universitare medicale craiovene, studenți și cadre didactice-medici, cu craiovenii în cele mai neașteptate spații, se arată într-un comunicat. 

Declarația de principii a anului universitar 2022 – 2023 la UMF din Craiova a fost: «Implică-te!». Și ne-am implicat. Toți. Profesori, studenți, împreună, umăr la umăr, am reușit să facem față unor provocări extraordinare, care au adus plus valoare nu numai instituției, ci și nouă, ca oameni, ca profesioniști. Putem vorbi despre activitatea științifică intensă, despre rolul medicului în comunitate, despre vieți salvate sau despre conexiune umană, reușită, empatie. Au fost multe activități extraordinare, cu multă implicare, în care s-au depus eforturi substanțiale din partea tuturor celor implicați, dar în care am trăit niște experiențe unice, pentru care vă mulțumesc și vă felicit”, a spus rectorul Dan-Ionuț Gheonea.

După retrospectivă, s-au prezentat noutățile. Dacă anul trecut a fost lansat podcastul INFO UMF Craiova, produs de studioul media al Universității, anul acesta UMF din Craiova lansează un post de radio online, Radio UMF Craiova, dar și o revistă de popularizare a științei, și nu numai, inițiată de studenți, UMF Craiova LIFE. 

În final, rectorul a anunțat crearea unui spațiu dedicat socializării, GreenHUB UMF: 

Pentru că sursa noastră de inspirație continuă sunteți chiar voi, noile generații, nu puteam să nu vă creăm un mediu propice, modern de comunicare, de socializare și, poate cel mai important, de asigurare a suportului nutrițional în cadrul GreenHub UMF Craiova al cărui tagline este: Hrană sănătoasă. Minte sănătoasă. Corp sănătos”, a precizat rectorul.

Situat la etajul al doilea al corpului A al UMF (Petru Rares, nr. 2), hubul este gândit în două zone. Una în care studenții, cadrele didactice și partenerii UMF vor putea organiza activități, workshop-uri, vor putea explora infinitele posibilități de a colabora și de a construi împreună lucruri din ce în ce mai bune pentru întreaga comunitate. A doua zonă oferă posibilitatea de a lua un prânz sănătos. Specialiștii UMF au creat o serie de meniuri, controlate nutrițional, în acord cu cele mai noi și sănătoase principii alimentare. 

Fiți curioși, implicați energici, creativi, însetați de cunoaștere și nu lăsați nici un obstacol să vă doboare! Numai așa vă puteți atinge obiectivele! Noi avem responsabilitatea formării voastre, dar voi sunteți singurii responsabili de ceea ce veți deveni. Statutul de profesionist în domeniul sănătății nu este ușor de obținut, dar dacă doreați să vă fie ușor nu erați astăzi aici! Ca rector al UMF din Craiova, dar mai ales ca profesor îmi doresc pentru noi toți, colegi și studenți, un an universitar care să reprezinte mult mai mult decât un parcurs cronologic în timp. Îmi doresc să reușim să păstrăm standarde înalte în procesul educativ și să păstrăm aceleași valori  instituționale bazate pe loialitate și respect”, a spus, la finalul evenimentului, prof. univ. dr. Dan-Ionuț Gheonea.

 


Notă autor:

Retrospectivă și noutăți la UMF Craiova, în deschiderea anului universitar

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe