Newsflash
Cultură

Remember Florin Tănase

de Candid STOICA - apr. 21 2023
Remember Florin Tănase

Muzeul Literaturii Române a organizat miercuri, 12 aprilie, în prezenţa familiei și a prietenilor, un eveniment care a adus în memorie momente importante din cariera actorului Florin Tănase, precum și veleităţile sale literare.

Florin Tanase Foto Facebook-Teatrul de Revista Constantin Tanase
Foto: Facebook, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

 

Plecat dintre noi acum 20 de ani, Florin Tănase a fost actor la teatrele din Timișoara, Ploiești, Cluj, dar și la Teatrul de Comedie din București. Din 1978 a activat la Teatrul de Revistă „Constantin
Tănase”, fiind în permanenţă partenerul marelui comic Puiu Călinescu. Împreună au făcut scheciul „Gara”, de un comic irezistibil.

Majoritatea vorbitorilor și-au amintit de calităţile lui actoricești și mai ales de cele umane: în permanenţă recomanda directorilor de teatru tinere talente sau colegi talentaţi pe care îi cunoștea, care nu erau încă distribuiţi la momentul respectiv. Un moment sensibil a fost cel în care cele două micuţe nepoate au recitat versuri scrise de Florin Tănase, din volumul „O zi în ogradă”.

Eu l-am cunoscut în diverse perioade ale vieţii sale, mai ales când am fost colegi la Teatrul de Comedie. Am constatat că e un om pasionat, îndrăgostit de teatru și de familie.Împreună (la propunerea lui) am realizat un spectacol pentru copii după un scenariu scris de el, pe care l-a numit „Cum să se supere oamenii mari, mari și cum să se bucure copiii mici, mici”. L-am jucat în locuri neconvenţionale mult timp, spre bucuria copiilor și a părinţilor.

Poetizând, unii participanţi au declarat că „a plecat ca un fulg undeva în eter, unde ne închipuim că e cer, să înfăptuiască, alături de ceilalţi colegi plecaţi înaintea lui, marele teatru stelar visat de fiecare actor muritor”.

Fii fericit, Florine, acolo unde ești, pentru că ai dovedit că n-ai trăit degeaba. Cel de sus să aibă grijă de sufletul tău!


Pe aceeași temă:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe