Newsflash
Diverse

Refugiu în natură, la Ferma Dacilor

de Dr. Laura Davidescu - mai 29 2020
Refugiu în natură, la Ferma Dacilor

La nici 100 de kilometri de Capitală, într-o vâlcea însorită din apropiere de Tohani, se află un obiectiv turistic plin de autenticitate, pe care l-am descoperit într-o escapadă la volanul unei Mazda 3.

02_colibe si mazdaPiatră, lemn, stuf, blană, multă verdeață, mâncare produsă local, soare și râsete de copii. Peste aceste senzații și elemente am dat după ce am urcat cărarea șerpuită ce duce către Ferma Dacilor, odată ce am virat din șoseaua ce vine dinspre Mizil.

Poiana cea pietroasă, sit ce conține încă vestigii preistorice de pe vremea când locul era scăldat de apele Mării Sarmatice, a fost descoperită și amenajată acum opt ani de un iubitor de natură care a vrut să transforme locul într-o fermă eco.

Dar, cum vulpile au închis cam prea din plin lanțul trofic, vânând cu sutele din găinile bio ale întreprinzătorului, omul a schimbat destinația, transformând o parte din fermă în obiectiv turistic.

Cazare în odăi, case suspendate și colibe

Acum, Ferma Dacilor înseamnă 30 de camere duble, situate într-un corp central, cu restaurant, și în căsuțe suspendate, cărora li se vor adăuga și niște colibe din piatră, acoperite cu stuf, aflate încă în curs de amenajare.

03_cameraTotul e rustic, construit din bârne și piatră, inclusiv mesele, pentru că proprietarul a vrut să celebreze amintirea strămoșilor daci, motiv pentru care a apelat la tehnologie și materiale moderne doar acolo unde era absolută nevoie. Deci fără televizoare în camere și cu semnal telefonic doar cât să anunți acasă că ai ajuns cu bine…

Lupul, paznic la… turiști

Ca artificiu inedit de design sunt de menționat podelele transparente ale căsuțelor suspendate, pe dedesubtul cărora proprietarul intenționează să amenajeze un padoc prin care să se plimbe… lupi.

Animalele sunt achiziționate deja de la un zoo din străinătate și se vor bucura, când totul va fi gata, de un areal de un hectar, ce include și suprafața de sub camerele turiștilor, care vor avea astfel ocazia să doarmă… cu lupii!

 Locul este unul dintre popasurile preferate ale cicliștilor amatori – în al doilea weekend după declararea stării de alertă erau deja câțiva rutieri strașnic echipați –, ale motocicliștilor care iubesc drumeagurile șerpuite din zonă, ale amatorilor de trasee oenologice pe Drumul Vinului, dar și de familiile cu copii, care vin pentru echitație, plimbări în natură, jucat cu animalele din gospodărie și relaxare, pur și simplu.

Loc de ospețe tradiționale

Însă toată lumea vine pentru mâncarea de la Ferma Dacilor! Proprietarul este el însuși un gurmand și, chiar fără studii de gastronomie, le propune bucătarilor săi tot felul de rețete extrem de apreciate de clienții săi, semn că instinctul nu-l înșală.

07_casuta suspendataDe exemplu, când am vizitat locul, în meniul zilei (în regim take-away, adică îți luai singur mâncarea de la bucătăria situată în aer liber, ca să se respecte regulile de distanțare socială) erau menționate platourile haiducești (un bestseller al locului, pe care îl poți primi și la micul dejun), borșul de cocoș, puiul la jar, obrăjorii de porc, iedul la proțap, dar și plăcinta cu brânză sau checul cu dulceață.

De altfel, o parte dintre bunătățile producție proprie pot fi comandate și online, pe fermadacilor.ro, serviciu introdus recent, din nevoia de a susține activitatea în ultimele luni.

Chiar dacă are încă multe chestiuni logistice de rezolvat, Cornel Dinicu, proprietarul fermei, are multe idei de dezvoltare a proiectului și speră să reușească să amenajeze curând și un centru spa&wellness, pentru a putea găzdui sportivi în cantonament sau seniori care au nevoie de câteva zile de refacere în mijlocul naturii. Cei dornici de un weekend perfect, cu ospăț, aer curat și relaxare, pot face rezervări direct pe site-ul pensiunii sau telefonic.

Călătorie realizată cu sprijinul Mazda.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe