Newsflash
ACTUALITATE Știri

Râmnicu Vâlcea: consultanță specializată pentru pacienții cu virus hepatitic

de L. Budin - aug. 29 2023
Râmnicu Vâlcea: consultanță specializată pentru pacienții cu virus hepatitic

Pacienţii din Vâlcea depistaţi cu virusul hepatitic B şi C prin proiectul LIVE(RO)2-SUD pot primi, marţi, 29 august, consultanţă şi îndrumare specializată la Centrul de Permanenţă Ostroveni din Râmnicu Vâlcea.

Iniţiatorii acţiunii de testare gratuită - Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu Asociaţia Română Anti-Sida - A.R.A.S., printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 - au transmis că la caravană vor fi prezenţi medici gastroenterologi, asistenţi medicali şi consultanţi din cadrul celor două instituţii partenere. Timp de şase ore, în intervalul orar 10.00 – 16.00, specialiștii îi vor ajuta pe cei descoperiţi pozitiv la infecţia cu virusuri hepatitice să îşi continue investigaţiile şi să urmeze tratamentul corespunzător, informează Agerpres.

Proiectul LIVE(RO)2-SUD s-a desfăşurat în Vâlcea în perioada ianuarie-iulie prin intermediul a 32 de cabinete de medicină de familie din tot judeţul, în cele şase luni fiind depistate pozitiv la infecţia cu virusuri hepatitice B sau C aproape 400 de persoane, prevalenţa generală fiind de 2,44%, printre cele mai ridicate din Oltenia.

În total, în judeţul Vâlcea s-au testat în cadrul acestui proiect peste 15.000 de persoane, cele mai multe, peste 10.000, fiind din mediul rural, în timp ce vârsta celor mai multe dintre persoanele depistate pozitiv este între 25 şi 54 de ani, însă şi la segmentul de vârstă de peste 54 de ani prevalenţa este destul de ridicată.

Persoanele depistate ca fiind infectate vor intra într-un program derulat la Institutul Clinic Fundeni şi la Spitalul Universitar Craiova şi vor beneficia în lunile următoare de tratamentul adecvat pentru aceste afecţiuni. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe