Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

Protest în fața MS: „Vrem raportarea nosocomialelor, nu gargară în comisii!”

de Dorina Novac - aug. 2 2022
Protest în fața MS: „Vrem raportarea nosocomialelor, nu gargară în comisii!”

Mai mulţi membri ai comunităţii Declic protestează în faţa Ministerului Sănătăţii faţă de raportarea ineficientă a infecţiilor nosocomiale din spitale.

Protestatarii scandează: „Raportaţi, raportaţi, nu mai ignoraţi!” şi „Fără nosocomiale, transparenţă în spitale!”, „Vrem spital să ne tratăm, nu vrem să ne infectăm”, „Rafila, ţi-am adus pastila. Vrem raportarea nosocomialelor, nu gargară în comisii!”.

protest MS

Membrii Declic au cu ei o pastilă uriaşă, denumită simbolic „Raportin Forte”, scrie Agerpres.

Citește și: MS vrea să asigure cadrul care să permită raportarea infecţiilor nosocomiale

„Vedem în continuare promisiuni. (...) Considerăm că un sistem de raportare, monitorizare, transparentizarea datelor este primul pas necesar pentru combatarea eficientă a nosocomialelor. Avem astăzi şi o întâlnire cu doamna secretar de stat Adriana Pistol. Noi vrem să mergem cu petiţia. Mergem şi cu această pastilă, înăuntru sunt câteva mesaje ale membrilor Declic, susţinători ai petiţiei, care au aici semnăturile. Vrem să cerem nişte informaţii clare. Vrem să înţelegem. Am înţeles acum că se va face un studiu de prevalenţă în următoarea perioadă. Este foarte puţin, dar să zicem că este un prim pas. (...) Noi avem impresia că nu se acordă atenţia cuvenită acestei probleme. (...) Spitalele nu sunt singurele implicate. Şi ministrul şi DSP-urile trebuie să aibă responsabilităţi clare pentru a rezolva problema aceasta”, a declarat Anduţa Karetsou, coordonatorul campaniei Declic.

Ministerul Sănătăţii lucrează să schimbe mentalităţi la nivelul spitalelor şi să asigure cadrul organizatoric şi profesional care să permită identificarea şi raportarea infecţiilor asociate asistenţei medicale, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Alexandru Rafila, precizând că nu este încurajată ascunderea acestor infecţii, ci raportarea lor pentru a se cunoaşte realitatea.

Alexandru Rafila a anunţat că anul acesta sau la începutul anului viitor va fi realizat un studiu privind infecţiile asociate asistenţei medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe