Newsflash
Știri

Proiect de prevenire a infecţiilor nosocomiale la Spitalul Judeţean Botoșani

de Dorina Novac - mar. 6 2023
Proiect de prevenire a infecţiilor nosocomiale la Spitalul Judeţean Botoșani

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani va implementa un proiect finanţat prin PNRR care prevede prevenirea infecţiilor nosocomiale.

Proiectul „Îmbunătățirea capacităţii instituţionale a Spitalului Judeţean de Urgenţă «Mavromati» Botoșani, în vederea prevenirii infecţiilor nosocomiale” a fost depus de Consiliul Județean pe Componenta C12 a Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), gestionată de către Ministerul Sănătății.

spital botosani

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean (CJ) Botoșani, în urma evaluării, proiectul a obținut cel de al patrulea punctaj la nivel național, 74 de puncte, fiind admis la finanțare.

Citește și: Dr. Claudia Malancea: „2021 mi-a arătat cât de complexă este munca unui șef de secţie”

Pe această axă au fost selectate la finanțare 65 dintre cele 211 proiecte depuse la nivel național. Valoarea proiectului depus de CJ Botoșani este de 16.789.526 lei, fără TVA, respectiv 19.979.535 lei cu TVA.

„Această reușită este rezultatul unei munci uriașe la care s-au angrenat echipele reunite de la Consiliul Județean și Spitalul «Mavromati», pentru care țin să le mulțumesc. Am făcut din modernizarea sistemului sanitar o prioritate, iar acest lucru se poate lesne observa din volumul investițiilor pe care le-am derulat, dar și prin proiectele pe care le-am pregătit pentru a le implementa în perioada următoare”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Proiectul vizează modernizarea și tehnologizarea la standarde internaționale a infrastructurilor sanitare deficitare din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani prin:

  • dotarea cu echipamente performante pentru reducerea riscului de infecții asociate asistenței medicale;
  • creșterea gradului de igienă și asigurarea controlului microbiologic al aerului, în secțiile și compartimentele spitalului, prin achiziția de echipamente specifice;
  • dotarea laboratoarelor de analize medicale cu aparatură performantă, care să permită identificarea microorganismelor și determinarea sensibilității la antibiotice, într-un timp mai scurt și cu o acuratețe mai ridicată.

În cadrul proiectului se vor achiziționa 415 echipamente medicale performante.

„Principalele secții care vor fi dotate cu noile echipamente sunt: laboratoarele de analize medicale, Serviciul de Sterlizare, Secțiile ATI, Blocul operator, Blocul de nașteri, Secția Oncologie, Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, Ambulatoriu integrat și Unitatea de Primiri Urgențe”, a mai spus Doina Caba, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”.

De asemenea, pe PNRR, Consiliul Județean a mai depus la Ministerul Sănătății un proiect care vizează Secția de Neonatologie.

Prin acesta se urmărește îmbunătățirea programului de screening pentru retinopatia de prematuritate, prin achiziționarea unui kit care va pune în evidență afecțiuni critice ce pot afecta nou-născuții.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe