Newsflash
Internaționale

Prima terapie prin transplant de microbiotă fecală, aprobată de FDA

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - dec. 9 2022
Prima terapie prin transplant de microbiotă fecală, aprobată de FDA

Administraţia pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a aprobat Rebyota, primul produs aprobat care are la bază microbiota din fecale.

Rebyota este aprobat pentru prevenirea recurenţei infecţiei cu superbacteria Clostridioides difficile (ICD) la pacienţii cu vârsta de cel puţin 18 ani. Este indicat pentru pacienţii care au terminat antibioticoterapia pentru o ICD recurentă.

terapie

Infecţia cu Clostridioides difficile are potenţial letal, determinând sindrom diareic și inflamaţia semnificativă a colonului. În SUA, această infecţie este asociată cu 15.000-30.000 de decese în fiecare an.

Uneori, antibioterapia poate deregla microbiota intestinală, cauzând un dezechilibru în care C. difficile se poate multiplica și poate elibera toxine. Acestea determină diaree, durere abdominală, febră, efectele mergând uneori până la insuficienţă de organ și deces.

Alţi factori care cresc probabilitatea apariţiei ICD sunt vârsta de peste 65 de ani, spitalizarea, un sistem imun slăbit și un istoric de infecţie cu
C. difficile.

Rebyota este administrat în doză unică, pe cale rectală. Transplantul de microbiotă fecală presupune selectarea donatorilor, care sunt testaţi pentru o serie de patogeni transmisibili.

*https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-fecal-microbiota-product

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe