Newsflash
Știri

Prima operație cu ajutorul unui robot chirurgical unic în țară

de L. Budin - apr. 1 2024
Prima operație cu ajutorul unui robot chirurgical unic în țară

Robotul mobil de ultimă generație poate realiza orice tip de intervenție chirurgicală la nivelul toracelui, abdomenului și pelvisului.

Medicii de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” au realizat cu succes prima operație cu ajutorul unui robot chirurgical, unic în România. Echipamentul medical ultraperformant a fost achiziționat printr-o finanțare a Primăriei Sectorului 1.

Finanțarea a fost de 11,5 milioane de lei, se arată într-un comunicat. Medicii au intervenit pentru extirparea unei tumori ovariene. Robotul mobil de ultimă generație poate realiza orice tip de intervenție chirugicală la nivelul toracelui, abdomenului și pelvisului. 

 Primăria Sectorului 1 a alocat anul trecut importante fonduri de la bugetul local pentru finanțarea următoarelor spitale: Spitalul Universitar de Urgență „Elias”, Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” și Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Finanțările au fost în cuantum de 85 de milioane de lei, din care peste 77 de milioane au fost destinate investițiilor în infrastructură și în achiziționarea de aparatură medicală modernă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe