Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Prima capsulă smart pentru controlul apetitului

de Florentina Ionescu - mai 5 2023
Prima capsulă smart pentru controlul apetitului

O echipă de cercetători de la New York University Abu Dhabi, în colaborare cu un profesor și un student de la MIT, a dezvoltat primul dispozitiv de electrostimulare (din categoria electroceutical) pentru a controla apetitul.

Micul aparat, ingerabil, este primul din categoria sa și este folosit pentru neuromodularea axei intestin-creier, calea de semnalizare dintre tractul gastrointestinal și sistemul nervos central.

capsula

capsula2
Foto: Giovanni Traverso

 

Capsula ingerabilă este o metodă precisă și non-invazivă care ar putea fi folosită pentru a modula nivelurile senzaţiei de foame și pentru a trata atât bolile metabolice, cât și pe cele neurologice. Sistemul, intitulat FLASH, folosește electrozii de pe suprafaţa capsulei pentru a oferi o stimulare electrică a ţesutului mucoasei stomacului. Capsula are un înveliș cu o suprafaţă hidrofilă, ceea ce îi permite să „ocolească” lichidele gastrice din stomac și astfel să permită un contact direct între electrozi și ţesut. Administrată pe cale orală, s-a observat că această capsulă FLASH a modulat semnificativ și în mod repetat nivelurile hormonului grelină.

Stimulare timp de 20 de minute

În lucrarea de cercetare „Bioinspired, fluid-wicking, ingestible electroceutical capsules for hunger-regulating hormone modulation”, publicată la 26 aprilie a.c., cercetătorii au explicat procesul prin care au dezvoltat capsulele și ce se întâmplă cu ele odată ce sunt înghiţite. Capsulele sunt alimentate de baterii ingerabile, care pot să asigure o stimulare pe o perioadă de 20 de minute. Micile capsule pot fi apoi excretate în interval de două săptămâni de la ingerare. Cercetarea a fost realizată pe animale.

 


Notă autor:

https://medicalxpress.com/news/2023-04-first-ever-ingestible-electroceutical-device-appetite.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe