Newsflash
Știri

Prevalență dublă pentru diabetul zaharat față de media europeană

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - nov. 20 2019
Prevalență dublă pentru diabetul zaharat față de media europeană

În România, aproape două milioane de oameni suferă de diabet, potrivit celui mai important studiu național PREDATORR.

Prevalența diabetului zaharat este de 11.6% din populația adultă (20-79 de ani), cu 70% mai mare decât media europeană (6.8%) și cu 31.8% mai mult decât media globală (8.8%), cifre raportate de către Federația Internațională de Diabet (IDF).

14 noiembrie este marcată ca Ziua Mondială a Diabetului, iar tema de anul acesta aleasă de IDF  este „Diabetul şi Familia”. Mesajul campaniei este:„ Protejează-ţi familia!” și se referă atât la prevenție, cât și la îngrijirea pacienților deja diagnosticați cu diabet zaharat. Într-un interviu în exclusivitate pentru Viața medicală, conf. dr. Bogdan Timar povestește despre importanța acestei zile și transmite un îndemn pacienților și familiilor acestora:

„Chiar dacă povara diabetului ar putea uneori să pară a fi prea mare, impresie ce apare frecvent în perioada imediat următoare diagnosticului afecțiunii, îi îndemn să nu deznădăjduiască, deoarece remediile de tratament existente în momentul de față le permit atât pacienților

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe