Newsflash
ACTUALITATE Știri

Premiul „George Emil Palade”, acordat cercetătorilor de la UMF „Iuliu Hațieganu”

de Magdalena Tănăsescu - mar. 1 2024
Premiul „George Emil Palade”, acordat cercetătorilor de la UMF „Iuliu Hațieganu”

Echipa de cercetare din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, condusă de prof. dr. Cecilia Cristea, a primit premiul „George Emil Palade” pentru domeniul științific Științele Vieții, în cadrul Galei Cercetării Românești – Ediția 2024.

Evenimentul a avut loc la Opera Națională din București, iar premiul a fost acordat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

 

Potrivit unui comunicat al universității, premiul reprezintă o recunoaștere a rezultatelor excepționale obținute în activitatea de cercetare științifică de către prof. dr. Cecilia Cristea și echipa sa de cercetători.

 

„Grupul de cercetare «Biosenzori și Bioelectrochimie», din cadrul Disciplinei de Chimie Analitică a Facultății de Farmacie, a dezvoltat dispozitive electrochimice portabile integrate, care promit să revoluționeze metodele convenționale în domeniile medicină, farmacie, științele vieții, monitorizarea mediului și siguranța alimentară. Aceste inovații nu numai că au potențialul de a îmbunătăți calitatea vieții și sănătatea publică la nivel global, dar marchează și un pas semnificativ înainte în lupta împotriva cancerului și a rezistenței la antibiotice, subliniind importanța cercetării direcționate și a aplicării științei în beneficiul societății”, se menționează în comunicat.

 

Concret, echipa din cadrul universității s-a distins prin capacitatea de a ghida și forma tineri cercetători, creând un mediu de lucru stimulativ și incluziv. 

 

„Această abordare a avut un impact profund asupra dezvoltării carierelor profesionale ale membrilor echipei și a consolidat bazele pentru o generație viitoare de cercetători de excepție”, se mai spune în comunicat. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe