Din sumarul revistei FARMACIST.ro, nr. 1/2010, ne-a reţinut atenţia un amplu articol semnat de prof. univ. Gheorghe Mencinicopschi, de la Institutul de Cercetări Alimentare Bucureşti, care abordează pragmatic interacţiunea alimentelor cu medicamentele. Într-o primă parte, sunt prezentate câteva reguli în privinţa asocierilor medicament–aliment ce trebuie evitate, ca urmare, în principal, a inactivării celor dintâi. Desigur, interacţiunile sunt prezentate la modul general, fără specificităţi pe DCI, astfel că din categorii precum „antiastmatice“, „antiulceroase“, „antidepresive“ înţelege fiecare cititor ce doreşte. În partea a doua a articolului citat, sunt prezentate, sub formă tabelară, „efectele nutriţionale“ ale unora din cele mai frecvent utilizate medicamente. (...) ">
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe