Newsflash
Știri

Poligon pentru pregătirea salvatorilor din România și Ucraina

de Dorina Novac - mar. 15 2023
Poligon pentru pregătirea salvatorilor din România și Ucraina

A fost inaugurat în localitatea Siret, din județul Suceava, un nou poligon de antrenament pentru pregătirea de specialitate a salvatorilor din România și Ucraina.

Acest centru este al doilea de acest gen din țară, după cel inaugurat în luna ianuarie 2023 la Iași, și asigură pregătirea la cele mai înalte standarde a personalului care execută misiuni de cercetare și evaluare CBRN, stingere, acordare de prim ajutor calificat și descarcerare, căutare și salvare din medii ostile vieții, precum și altor structuri operative, pentru creșterea capacității motrice, armonizarea lucrului în echipă și, totodată, creșterea eficienței intervenției în situații de urgență.

poligon 3

„Poligonul de pregătire are în dotare următoarele utilaje și echipamente: casa de foc, containerul de foc, galerie de antrenament (labirint), macheta «autoturism», macheta «cisternă», machetă flashover și backdraft, macheta ventilare, manechin ignifug (copil+adult), machetele poligon binom de stingere. De asemenea, poligonul va fi dotat cu un detector gaz (analizor de gaze arse), utilizat pentru măsurarea gazelor: oxigen, monoxid de carbon, monoxid de azot, dioxidul de azot sau dioxid de sulf”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Poligon de pregătire în situaţii de urgenţă, inaugurat la Iași

poligon 2

Totodată, pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a elicopterelor SMURD, a fost realizată o platformă heliportuară cu o suprafață de 400 mp, cu sisteme de balizaj (permit aterizarea pe timp de noapte), alimentare cu energie electrică și rezervor de combustibil (tip jet A1 cu o capacitate de 15 metri cubi), care permite alimentarea elicopterelor.

poligon

Investiția are o valoare de 27.191.642,21 lei și a fost finanțată de Uniunea Europeană, prin Intermediul Instrumentului European de Vecinătate, Programul Operațional Comun România - Ucraina 2014-2020, în cadrul proiectului BRIDGE și reprezintă doar o parte din seriile de investiții prevăzute în cadrul acestuia.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe