Newsflash
Știri

Pictură murală, vernisată la Spitalul „Prof. Dr. Theodor Burghele”

de L. Budin - oct. 11 2022
Pictură murală, vernisată la Spitalul „Prof. Dr. Theodor Burghele”

O pictură murală de mari dimensiuni, realizată pro bono de artistul plastic Lavinia Falcan, va fi inaugurată miercuri la Centrul de cardiologie al Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”.

Peretele de beton de lângă clădirea Centrului este decorat cu o pictură murală de peste 80 de metri pătraţi. Lavinia Falcan, masterandă a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, a reinventat complet acest spaţiu, se arată pe evenimentul de Facebook dedicat.

murala_burghele
Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”

 

Lucrarea este apreciată unanim de toţi cei care trec pragul Centrului de cardiologie, fie ei pacienţi sau personal medical, spaţiul adiacent unităţii medicale fiind acum (...) transformat într-o oază de lumină şi culoare de talentul artistei Lavinia Falcan. După expoziţii şi participări de succes la numeroase concursuri internaţionale, dar şi numeroase lucrări de artă realizate şi expuse în toată lumea (New York, Miami, Monaco, Paris, Bristol, Praga), Lavinia Falcan a ales acum să contribuie pro bono la proiectul Centrului de cardiologie de la Spitalul Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele”, se arată în postare.

Spitalul Clinic respectiv a inaugurat în luna iunie un Centru de cardiologie modern, care dispune de toate dotările necesare pentru a asigura activitățile ambulatorii de specialitate la un nivel ridicat. Valoarea totală a investiției a depășit 150.000 de euro, fondurile fiind asigurate aproape integral prin contribuții private ale sponsorilor, în principal companii cu acționariat din Turcia.

Astăzi, Centrul de cardiologie tratează cu succes un număr mare de pacienți care, pe lângă condițiile deosebite de îngrijire, au acum posibilitatea să se bucure și de un spațiu exterior amenajat cu multă inspirație și rafinament”, se mai arată în postare.

Inaugurarea oficială a picturii murale are loc miercuri, 12 Octombrie 2022, la ora 12.00, în fața Centrului de cardiologie al unității sanitare menționate, situată pe Șos. Panduri nr. 20, Sector 5.  

La inaugurarea oficială vor participa, printre alții, Rozalina Lăpădatu, președinte al APAA (Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune) și vicepreședinte al APCR, prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, conf. dr. Traian Constantin, managerul spitalului, precum și dr. Turkes Ablachim, coordonatoarea Centrului de cardiologie.

Maratonul București: fonduri de peste 370.000 de lei pentru îngrijire paliativă

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe