Newsflash
Știri

Peste 44.700 de infecţii respiratorii acute, în prima săptămână din martie

de Dorina Novac - mar. 11 2021
Peste 44.700 de infecţii respiratorii acute, în prima săptămână din martie

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 44.732, cu 61,2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 1-7 martie au fost raportate la nivel național 11 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 5.642 de cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.

infectii respiratorii
Sursă imagine: picjumbo

„În săptămâna 1-7 martie, (S 09/2021), la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 44.732, cu 61,2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (115.416) și cu 8,1% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (48.646)”, infromează INSP.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal. De asemenea, nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă:

  • 1 caz gripă cu virus AH1;
  • 1 caz gripă A nesubtipat;
  • 2 cazuri gripă cu virus B.

Până la data de 7 martie au fost vaccinate antigripal 2.340.417 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe