Newsflash
Știri

Peste 24.000 de flacoane de remdesivir, distribuite spitalelor pentru pacienții COVID

de Dorina Novac - oct. 11 2021
Peste 24.000 de flacoane de remdesivir, distribuite spitalelor pentru pacienții COVID

Un număr de 24.160 de flacoane de remdesivir vor fi distribuite, marți, spitalelor din țară, pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

remdesivir

„Mâine, 12 octombrie 2021, un număr de 24.160 de flacoane de remdesivir vor fi distribuite unităților sanitare cu paturi care au solicitat acest medicament pentru tratarea pacienților cu forme medii de boală”, transmite Ministerul Sănătății.

Pentru acest medicament, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va încheia un contract subsecvent cu firma producătoare pentru încă 139.296 flacoane care vor fi livrate, în tranșe, până în prima jumătate a lunii decembrie 2021.

„Din stocul total de 2.000 fl de 400mg si 6.434 de flacoane de 80 de mg tocilizumabum achizitionat printr-un acord- cadru, au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică, un număr 1.620 flacoane de 400 mg și 5.100 de flacoane de 80 mg, iar astăzi vor fi livrate alte 259 flacoane de 400mg și 848 flacoane de 80 mg”, infromează sursa citată.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București alocă medicamentul către spitalele din zona lor de responsabilitate, care tratează pacienți cu forme critice și severe, ventilați mecanic, sau care necesită aport de oxigen.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență activarea mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a altor 12.700 de flacoane de tocilizumabum, după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe