Newsflash
Știri

Peste 134.000 de doze de vaccin Moderna sosesc în România

de Dorina Novac - apr. 8 2021
Peste 134.000 de doze de vaccin Moderna sosesc în România

O nouă tranșă de 134.400 de doze de vaccin Moderna va ajunge astăzi în România. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Potrivit Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

vaccin Moderna

„Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului Cantacuzino este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, informează autoritățile.

Până la acest moment, în țara noastră au fost recepționate 426.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Moderna, iar din data de 4 februarie au fost administrate 258.141 de doze persoanelor programate la vaccinare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe