Newsflash
Știri

Perioada pandemiei a accentuat tendința românilor de a amâna vizita la medic

de Dorina Novac - iul. 19 2022
Perioada pandemiei a accentuat tendința românilor de a amâna vizita la medic

Rețeaua de sănătate Regina Maria își propune să amplifice importanța vizitei la medic și oferă pacienților discounturi la pachete de screening.

Rețeaua de sănătate Regina Maria își propune să amplifice importanța vizitei la medic și oferă pacienților discounturi la pachete de screening importante, sub îndemnul campaniei „Ascultă–ți corpul, mergi la medic”.

Serviciile incluse în pachete cuprind cele mai importante specialități, adaptate multiplelor grupe de vârstă și ținând cont de lifestyle-ul fiecărui pacient.

vizita la medic

Datele unui studiu lansat de PALMED (Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private) în februarie 2022 arată că medicina preventivă ocupă un rol secundar în România, în timp ce majoritatea pacienților ajung în cabinetul de consult doar în momentul în care afecțiunea este deja avansată.

Citește și: Regăsirea echilibrului în faţa pandemiei de COVID-19

Limitarea accesului la serviciile de sănătate din perioada pandemiei a alimentat și mai mult comportamentul pacienților de a evita monitorizarea sănătății.

„Conform unui research Ispos la nivelul anului 2021, aproape jumătate dintre românii din mediul urban au mers mai puțin sau deloc la medicul de familie (43%) sau la medicul specialist (50%). În acelasi timp, un sfert dintre români (23%) nu și-au făcut deloc analize de sânge, respectiv 29% nu au apelat la investigații, monitorizări sau ecografii de monitorizare sau prevenție”, se arată într-un comunicat.

Datele arată faptul că interesul pentru a merge la medic sau a face analize a fost mai scăzut in rândul bărbaților și al persoanelor cu educație și venituri mai mici, ceea ce a determinat accentuarea urgentelor medicale.

Într-un studiu realizat de aceeași companie de research în 2021, 54% dintre medicii de familie și 68% dintre specialiștii intervievați au observat o creștere a numărului de urgențe/ agravarea afecțiunilor pentru pacienții cronici.

Pentru a impulsiona vizita la medic din timp și a descuraja autodiagnosticarea, Rețeaua Regina Maria a creat pachete de screening cu 20% discount până la 31 august, accesibile exclusiv în Policlinici.

„Pachetele includ consultații și analize de rutină pentru: evaluare prevenție (consult de medicină internă/medicină generală, ecografie abdominală și EKG), nutriție (consult de nutriție și un set de analize pentru diabet), gastroenterologie (consult de gastroenterologie și ecografie abdominală), obstetrică-ginecologie (consult de obstetrică-ginecologie și o ecografie transvaginală) si reumatologie (consult de reumatologie și un set de analize osteo-articular)”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, până la 31 august, studenții cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani beneficiază de pachete de prevenție destinate nevoilor lor și stilului lor de viață, cu discount de 30%.

„Cele șase pachete destinate studenților au fost special gândite astfel încât să răspundă principalelor probleme medicale cu care s-ar putea confrunta și acoperă mai multe specialități medicale, printre care: dermatologie (Pachetul celor care vor să-i dea block acneei), oftalmologie (Pachetul care știe că azi ești tânăr și mâine nu mai vezi când ți se dă cu seen), endocrinologie (Pachetul care știe că azi ești tânăr și mâine hormonii îți scot peri albi), psihoterapie (Pachetul ăla zen care te atrage dacă ești anxios gen), ginecologie (Pachetul celor care vor să călătorească în siguranță pe muntele Venus) și analize de sânge (Pachetul ăla care știe că azi ești tânăr și mâine ai colesterolul mare)”, precizează reprezentanţii reţelei de sănătate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe