Newsflash
Știri

Percheziţii la ASSMB, într-un dosar de corupţie privind achiziții publice

de L. Budin - sept. 18 2023
Percheziţii la ASSMB, într-un dosar de corupţie privind achiziții publice

Vizat de anchetă ar fi și directorul adjunct al instituţiei, care ar fi luat mită în două tranşe, au declarat surse judiciare.

Procurorii DNA efectuează luni, 18 septembrie, percheziţii la Administraţia Spitalelor Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, într-un dosar de corupţie legat de achiziţii publice. Ancheta vizează şi numirea unor persoane în funcţii de conducere în unităţi spitaliceşti din Bucureşti, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Vizat de anchetă ar fi directorul adjunct al instituţiei, care ar fi luat mită în două tranşe, respectiv 20.000 de euro şi 300.000 de lei.

DNA a anunţat oficial, într-un comunicat transmis Agerpres, că în cursul zilei de luni, 18 septembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în opt locaţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada aprilie - august, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică şi cu numirea unor persoane în funcţii de conducere a unor unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Bucureşti”, se precizează în document. 

Conform Agerpres, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu spune că a aflat din presă despre percheziţiile DNA la Administraţia Spitalelor Bucureşti, dar că este foarte bine că se fac verificări, în cazul în care există suspiciuni.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Direcția Națională Anticorupție

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe