Newsflash
ANUNȚURI DE ANGAJARE

Patru funcții de șef secție la Spitalul din Pucioasa

de Redacția Viața Medicală - mar. 20 2025
Patru funcții de șef secție la Spitalul din Pucioasa

SPITALUL ORĂŞENESC PUCIOASA

cu sediul în oraşul Pucioasa, jud. Dâmboviţa, str. Republicii nr. 95, 

scoate la CONCURS 

în conformitate cu prevederile O.M.S. 1406/2006 cu modificări şi completări, coroborat cu prevederile art.185 din Legea 95/2006, următoarele funcţii:

            • medic şef secție Medicină internă;

            • medic şef secție Chirurgie generală;

            • medic şef secție Obstetrică-ginecologie;

            • medic şef secție Psihiatrie.

            Dosarele de înscriere vor cuprinde următoarele documente:

            a) cererea în care se menţionează funcţia pentru care doresc să concureze;

            b) copia xerox a diplomei de studii;

            c) copia xerox certificat/adeverinţă din care să reiasă confirmarea în gradul profesional;

            d) actele doveditoare pentru calcularea punctajului prevăzut în anexa 2 la O.M.S. 1406/2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea concursului ori examenului pentru ocuparea funcției de șef de secție, șef de laborator sau șef de serviciu din unitățile sanitare publice, cu modificări şi completări;

            e) declaraţia pe propria răspundere a candidatului, din care să rezulte că nu a fost condamnat penal pentru fapte care îl fac incompatibil cu funcţia pentru ocuparea căreia doreşte să concureze;

            f) declaraţia pe propria răspundere a candidatului, din care să rezulte că nu se află în stare de incompatibilitate;

            g) certificatul privind starea de sănătate fizică și neuropsihică – apt medical pentru postul pentru care candidează;

            h) dovada/adeverinţa din care să rezulte ca în ultimii 2 ani nu a fost sancţionat de către conducerea unităţilor în care şi-a desfăşurat activitatea sau de către Colegiul Medicilor din România;

            h1în situaţia în care persoana a fost sancţionată şi a contestat, conform legii, sancţiunea aplicată fie de unitatea angajatoare fie de Colegiul Medicilor din România, un document, certificat de grefă, emis de instanța judecătorească competentă, din care să reiasă existența pe rolul instanței a unui litigiu cu privire la sancțiunea aplicată;

            i) copia xerox a certificatului de membru al Colegiului Medicilor din România, cu viza anuală în termen de valabilitate;

            j) copia carnetului de muncă sau, după caz, o adeverinţă care să ateste confirmarea în specialitate şi vechimea în specialitate;

            k) certificatul de integritate comportamentală;

            l) un proiect de management privind evoluţia viitoare a secţiei, laboratorului sau serviciului;

            l) chitanţa de plată a taxei de concurs.

            Taxa de concurs este de 300 lei şi se achită la casieria unităţii.

            Pentru documentele solicitate în copie, candidaţii trebuie să prezinte şi actele originale, care vor fi verificate pentru conformitate.

            La concurs se pot prezenta medici cu o vechime de minim 5 ani în specialitatea postului, specialitate pe care o practică în mod curent şi în care sunt confirmaţi prin ordin al ministrului sănătăţii (vechimea în specialitate decurge de la data confirmării şi încadrării ca medic specialist).

            Conform prevederilor art. IV alin (2) din O.U.G nr. 129/2022, persoana care va ocupa funcția de medic șef, sub sancțiunea revocării din funcție, are obligația ca, în termen de 2 ani  de la data ocupării funcției și ulterior la fiecare 2 ani, să facă dovada absolvirii unuia dintre cursurile de perfecționare de scurtă durată în management sanitar, avizate de Ministerul Sănătății în baza criteriilor de calitate stabilite prin ordin al ministrului sănătății.

            Persoanele sancţionate în ultimii 2 ani de unităţile la care au fost angajate sau de Colegiul Medicilor, precum şi cele cărora le-a încetat contractul de administrare în conditiile art. 5 lit. b), c) sau d) din OM.S.P. nr. 1406/2006, sau cele care au împlinit vârsta de pensionare, nu pot participa la concurs.

            Ȋnscrierile la concurs se fac la sediul unităţii, în termen de 15 zile de apariţia acestui anunţ, iar concursul se organizează în termen de minimum 30 de zile si maximum 90 de zile de la publicarea în „Viaţa Medicală”.

            Rezultatele analizării dosarelor se afișează la sediul unității în termen de 2 zile lucrătoare de la data încheierii înscrierii. Pentru dosarele respinse se stabilește un termen de 5 zile lucrătoare pentru completarea lor, după expirarea acestui termen acestea nu mai pot fi completate cu alte acte.

            Contestațiile privind respingerea dosarelor se depun la autoritatea în subordinea căreia se află unitatea, în termen de 24 de ore de la data afișării. Răspunsul la contestație se comunică în termen de 3 zile lucrătoare de la data depunerii.

            Concursul sau examenul va consta în următoarele probe, fiecare probă fiind eliminatorie, dacă nu se obține punctajul minim de promovare: 

            – interviu – susţinerea proiectului de management (maxim 100 de puncte și minim de promovare 50 de puncte);

            – proba scrisă (punctaj maxim 100 de puncte și minim 70 de puncte);

            – proba clinică sau practică (punctaj maxim 100 de puncte și minim 50 de puncte).

            Proba scrisă a concursului se susţine după subiecte din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare şi legislaţia secundară aferentă.

            Proba clinică sau practică se susţine pe baza metodologiei stabilite pentru obţinerea titlului de medic specialist. La concursul de șef de secție cu profil chirurgical proba clinică este proba operatorie pe bolnav.

            Candidații care nu au obținut punctajul minim de promovare vor fi declarați respinși și nu vor continua concursul.

            La punctajele obținute în urma promovării tuturor probelor se va adăuga un punctaj rezultat din analiza și evaluarea activității profesionale și științifice, pe baza documentelor depuse de candidați la dosar, conform anexei la OMSP nr. 1406/2006.

            În urma susținerii tuturor probelor vor fi declarați promovați candidații care au realizat un punctaj de minim de 200 de puncte. Candidatul care va ocupa funcția se stabilește în ordine descrescătoare a punctajului obținut.

            Rezultatul final al concursului se afișează în termen de 24 de ore de la terminarea concursului.

            După afișarea rezultatelor candidații pot depune contestații în scris, în termen de 24 de ore.

            Răspunsul la contestație se va afișa în termen de 24 de ore de la depunerea contestației.

            Bibliografia de concurs și temele Proiectului de management se afişează la sediul unităţii şi pe site-ul acesteia: www.spitalpucioasa.ro.

            Relaţii suplimentare se pot obţine la tel.: 0787.765.571 – R.U.N.O.S. sau 0245/760.510 – Secretariat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 150 de lei
  • Digital – 100 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe