Newsflash
Știri

Paradă de mașini istorice, pentru prevenirea bolilor care-i afectează pe bărbați

de L. Budin - sept. 25 2023
Paradă de mașini istorice, pentru prevenirea bolilor care-i afectează pe bărbați

Sibiul s-a alăturat altor sute de oraşe din 60 de ţări, într-o acţiune caritabilă prin care se transmit mesaje de prevenire și se strâng bani pentru cercetare și tratament.

Prima ediţie din România a „Paradei distinşilor domni” (The Distinguished Gentleman's Drive) a reunit duminică, 24 septembrie, la Sibiu, zece maşini istorice şi de participanţi.

Gentleman's Drive este un eveniment caritabil care se întâmplă astăzi în toată lumea, mai precis în 200 de oraşe din 60 de ţări, Sibiul este primul oraş din România care a obţinut hostingul pentru acest eveniment. Scopul lui este prevenţia şi tratamentul unor boli care afectează bărbaţii atât fizic, cât şi psihic, în speţă cancerul de prostată, care este a doua cauză a mortalităţii bărbaţilor, şi suicidul. Suicidul în rândul bărbaţilor este un fenomen foarte des întâlnit, cifrele spun că un bărbat pe minut moare în lume”, a declarat Ovidiu Popârţan, co-organizator, citat de Agerpres.

Acțiunile de prevenire pot face diferența dintre viață și moarte, consideră organizatorii.

Evenimentul este generat de comunitatea auto-moto clasice, unde principalii pioni sunt bărbaţii, ei sunt pasionaţi de maşini şi motociclete clasice. (...) Prevenţia poate să facă diferenţa între viaţă şi moarte. (...) Gentleman's Drive este un eveniment care are loc de doi ani în lume, a început cu un eveniment moto, care a strâns 43 de milioane de euro de-a lungul timpului”, a adăugat Ovidiu Popârţan.

Zeci de pasionaţi de maşini, dar şi motociclişti au primit informaţii utile privind, în special, prevenţia cancerului de prostată. Informațiile au fost furnizate de organizația „Sus Inima”, specializată în asistență acordată bolnavilor oncologici.

Doresc să felicit organizatorii acestui eveniment, chiar era nevoie de o zi dedicată conştientizării afecţiunilor medicale de care pot suferi bărbaţii din lumea întreagă. (...) Cancerul de prostată reprezintă al doilea cel mai frecvent cancer diagnosticat la bărbaţi, după cel pulmonar”, a spus medicul oncolog Laura Sinea, voluntar la „Sus Inima”.


Notă autor:

Sursă foto: Alexandra Popârțan/ Facebook 2023 Distinguished Gentleman's Drive

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe