Newsflash
Știri

Oradea: Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal fuzionează

de L. Budin - feb. 24 2022
Oradea: Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal fuzionează

Municipiul Oradea va avea de sâmbătă, 26 februarie, cel mai mare spital public din ţară, cu 1.800 de paturi, în urma fuzionării Spitalului Judeţean cu Spitalul Municipal.

Ambele unități sanitare sunt subordonate municipalităţii, a anunţat, în Colegiu prefectural, directorul Casei judeţene de Asigurări de Sănătate Bihor, Dorel Dulău, citat de Agerpres.

pat-spital

Începând cu data de 26 februarie a.c., se va finaliza procesul de reorganizare a două unităţi sanitare cu paturi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea. Ca urmare, de sâmbătă, Spitalul Municipal va fi desfiinţat, iar Spitalul Judeţean va absorbi tot ce înseamnă parte medicală şi va funcţiona cu o capacitate de 1.811 paturi. Din cunoştinţele noastre, va fi cel mai mare spital public din România. Vă asigur că vom asigura o finanţare cât mai bună, astfel încât trecerea spre o unitate sanitară de o asemenea mărime să fie făcută fără probleme, iar serviciile medicale să fie de o înaltă ţinută”, a declarat directorul Dorel Dulău.

Oradea a devenit primul oraş care a preluat Spitalul Municipal, iar apoi şi pe cel Judeţean, în ambele incluzând apoi alte patru spitale (de Pneumologie, de Infecţioase, de Neurologie-Psihiatrie, pe cel de Obstetrică-Ginecologie, devenite secţii exterioare), care au beneficiat de modernizări foarte importante. Scopul general a fost acela de a reduce cheltuielile şi a creşte veniturile şi calitatea serviciilor.

Fuziunea a fost aprobată anul trecut în Consiliul Local, propusă Guvernului, aprobată şi publicată în Monitorul Oficial.

 Citește și:

Nou centru de studiu pentru studenții și profesorii UMF „Victor Babeș” Timișoara

Deputații au adoptat legea asistenței medicale mobile

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe