Newsflash
Internaționale

OMS: Numărul de cazuri noi de COVID s-a dublat la nivel global

de Dorina Novac - apr. 16 2021
OMS: Numărul de cazuri noi de COVID s-a dublat la nivel global

Numărul de cazuri noi de COVID-19, raportate săptămânal, aproape s-a dublat la nivel global în ultimele două luni, a precizat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarant, vineri, că numărul de cazuri noi de COVID-19, raportate săptămânal, aproape s-a dublat la nivel global în ultimele două luni, apropiindu-se de cea mai mare rată observată până acum în perioada pandemiei, scrie Reuters.

OMS_cazuri noi

„Cazurile și decesele continuă să crească la un nivel îngrijorător”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință axată pe Papua Noua Guinee (PNG) și regiunea Pacificului de Vest.

Acesta a menționat că este foarte îngrijorat de posibilitatea unei epidemii mult mai mari în PNG și este vital ca țara să primească mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 cât mai curând posibil.

Potrivit sursei citate, Papua Noua Guinee a raportat peste 9.300 de cazuri de COVID-19 şi 82 de decese.

„Deși aceste cifre sunt mai mici decât alte țări, creșterea este puternică, iar OMS este foarte îngrijorată de potențialul unei epidemii mult mai mari”, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ministrul Sănătății din PNG, Jelta Wong, a declarat că este o provocare continuă pentru a convinge oamenii să poarte măști și să li se înlăture neîncredere în legătură cu COVID-19, ceea ce complică eforturile de vaccinare.

Oficialii OMS au anunțat că trei echipe medicale de urgență au sosit în PNG săptămâna aceasta din Australia, Statele Unite și Germania.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe