Newsflash
Internaționale

OMS monitorizează subvarianta AY.4.2 a coronavirusului

de L. Budin - oct. 29 2021
OMS monitorizează subvarianta AY.4.2 a coronavirusului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că va monitoriza contagiozitatea subvariantei AY.4.2 a coronavirusului, responsabilă de un număr în creștere de îmbolnăviri COVID-19.

Din luna iulie a.c. a fost observată răspândirea subvariantei AY.4.2, numită și Delta Plus, a arătat OMS în buletinul său informativ săptămânal, referitor la pandemie, relatează Agerpres.

coronavirus-depistare

Subvarianta AY.4.2 este caracterizată prin trei mutaţii suplimentare, dintre care două la nivelul proteinei spike.

Secvenţe de AY.4.2 au fost descărcate în baza de date internaţională GISAID din 43 de ţări, 93% dintre acestea provenind din Marea Britanie, unde există o creştere constantă a proporţiei de cazuri noi.

Sunt în curs de desfăşurare studii epidemiologice şi de laborator pentru a se stabili dacă AY.4.2 este mai contagioasă și dacă e rezistentă la vaccinuri.

Marea Britanie se confruntă cu o creștere a numărului de îmbolnăviri, deși 67,6% din populație a primit schema completă de vaccinare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe