Newsflash
Internaționale

OMS, despre variola maimuței: poate fi eliminată în Europa

de Dorina Novac - aug. 30 2022
OMS, despre variola maimuței: poate fi eliminată în Europa

Este posibilă eliminarea epidemiei de variola maimuţei în Europa, au declarat marţi oficiali ai OMS, considerând încurajatoare semnele unei încetiniri a creşterii cazurilor de îmbolnăvire în mai multe ţări europene.

variola maimutei

„Există semne timpurii încurajatoare, precum cele observate în Franţa, Germania, Portugalia, Spania, Marea Britanie şi în alte ţări, care indică faptul că epidemia ar putea încetini”, a declarat directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a subliniat că Europa merge în direcţia corectă, scrie Agerpres.

„Cu toate acestea, pentru a face progrese către eliminarea (epidemiei) în regiunea noastră, trebuie să ne intensificăm urgent eforturile”, a adăugat oficialul OMS.

Citește și: Comisia Europeană autorizează vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuței

În cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS, care include Rusia şi ţări din Asia Centrală, au fost înregistrate peste 22.000 de cazuri în 43 de ţări, reprezentând mai mult de o treime din numărul global de infecţii.

Săptămâna trecută, OMS a raportat o reducere cu 21% a numărului de cazuri noi la nivel mondial, după patru săptămâni consecutive de creşteri.

Pentru a elimina circulaţia virusului în Europa, OMS recomandă menţinerea măsurilor de monitorizare, vaccinarea ţintită, identificarea cazurilor de contact şi angajamentul în rândul comunităţii bărbaţilor homosexuali, unde s-au înregistrat peste 90% din cazurile de variola maimuţei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe