Newsflash
Internaționale

OMS: 17 milioane de europeni, afectaţi de COVID de lungă durată

de L. Budin - sept. 14 2022
OMS: 17 milioane de europeni, afectaţi de COVID de lungă durată

Cifra reprezintă peste 16% din cele 102,4 milioane de persoane infectate cu coronavirus în primii doi ani ai pandemiei, în 53 de ţări din regiunea europeană a OMS.

Cel puţin 17 milioane de europeni au suferit de tulburări pe termen lung legate de COVID în 2020 şi 2021, potrivit unei estimări publicate de biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Biroul a făcut apel la o mai bună îngrijire a bolnavilor.

covid-tuse

Această cifră reprezintă mai mult de 16% din cele 102,4 milioane de persoane care au fost infectate cu coronavirus în primii doi ani ai pandemiei, în cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS, informează AFP și Agerpres.

Oboseală, tuse, dificultăţi de respiraţie, febră intermitentă, pierderea gustului sau a mirosului, depresie... COVID de lungă durată (long COVID) se manifestă prin mai multe simptome. Manifestările au loc de obicei în decurs de trei luni de la infectare şi persistă cel puţin două luni.

Milioane de persoane din regiunea europeană a OMS, care include Europa şi ţări din Asia Centrală, suferă de simptome debilitante la câteva luni după infectarea iniţială cu COVID-19. Ele nu pot continua să sufere în tăcere”, a declarat directorul regional al OMS, Hans Kluge, într-un comunicat.

Guvernele şi partenerii din domeniul sănătăţii trebuie să conlucreze pentru a găsi soluţii, a subliniat el, constatând „necesitatea urgentă de analize suplimentare, a unei investiţii mai mari, sprijin sporit şi o mai mare solidaritate cu cei care suferă de această boală”.

Numărul femeilor afectate de COVID de lungă durată este de două ori mai mare decât cel al bărbaţilor, arată estimările OMS, care se bazează pe calculele oferite de Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME).

Potrivit IHME cu sediul în SUA, aproximativ 145 de milioane de persoane din întreaga lume au suferit de COVID de lungă durată în 2020 şi 2021.

China a aprobat un vaccin anti-COVID administrat prin inhalare

SUA optează pentru o campanie anuala de vaccinare anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe