Newsflash
ACTUALITATE Știri

Odette Popovici: Epidemia de rujeolă este o consecinţă a mişcării antivacciniste

de Magdalena Tănăsescu - mar. 15 2024
Odette Popovici: Epidemia de rujeolă este o consecinţă a mişcării antivacciniste

În ultima perioadă a scăzut în mod îngrijorător și galopant acoperirea vaccinală în rândul copiilor, iar epidemia de rujeolă este o consecinţă a mişcării antivacciniste, consideră dr. Odette Popovici, reprezentant al INSP.

Aceasta a participat, joi, la masa rotundă organizată la Palatul Parlamentului cu tema „Hepatitele virale în România - Etape în drumul spre eradicare”.

 

„Aş dori să trag un semnal de alarmă privind scăderea îngrijorătoare, galopantă aş spune, a acoperirilor vaccinale inclusiv pentru componenta antihepatită B. Potrivit celor mai recente estimări, la vârsta de un an, acoperirea vaccinală a fost de doar 52%, la 18 luni de 75%, pentru ca la vârsta de doi ani să nu depăşească 79%, faţă de indicatorul cunoscut de 95%...Vedem clar sunt consecinţele mişcării antivacciniste şi poate cel mai grăitor exemplu este epidemia de rujeolă aflată în desfăşurare în prezent şi care totalizează până la data de 10 martie, 8.020 de cazuri, dintre care opt decese. Suntem fruntea în Europa”, a transmis dr. Odette Popovici, reprezentant al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). 


Medicul a precizat că proiectul de lege privind vaccinarea este de mult timp în Camera Deputaţilor, după ce a trecut de Senat.

 

„Proiectul de lege a vaccinării a trecut de mult timp de Camera superioară a Parlamentului, nu ştim ce se mai întâmplă cu acest proiect, se pare că este blocat în Camera Deputaţilor”, a menționat dr. Odette Popovici, citată de Agerpres

Evenimentul găzduit de Palatul Parlamentului a fost organizat de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Comisia pentru sănătate din Senat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe