Newsflash
Cultură

O piesă românească resuscitată

de Candid STOICA - iul. 21 2023
O piesă românească resuscitată

Teatrul Naţional din București găzduiește spectacolul independent „Bătrâna și hoţul”, în regia actorului și regizorului moldovean (născut la Chișinău) Radu Ghilaș.

 Având în distribuţie două vedete autentice din generaţii diferite – Rodica Mandache și Marius Manole  –, spectacolul a fost realizat după un text din 1983, scris de băcăuanul Viorel Savin (n. 1941). Textul a mai fost jucat la Teatrul Mic, având girul unei mari actriţe, Irina Răchiţeanu-Șirianu, fiind și televizat.

Un hoţ „amator” intră prin efracţie în casa unei bătrâne cu intenţia de a fura un tablou valoros. Dar lucrurile nu merg conform planului. Hoţul nu este atât de priceput, iar bătrâna nu e atât de pasivă și speriată, împotrivindu-se cu mijloace simple, dar șirete.

Într-un decor semnat de Viorica Petrovici, destul de simplu, dar frumos colorat, Radu Ghilaș realizează un spectacol nici prea dur, dar nici prea ușurel. Acesta dă acţiunii un iz derizoriu, punctând corect intriga piesei. Actorii evoluează în nota lor obișnuită – excelentă –, sub care au mai realizat cu succes și alte roluri. Oferă, astfel, un spectacol agreabil cu o piesă românească scrisă în perioada comunistă. Mi-a făcut plăcere să văd o sală arhiplină aplaudând frenetic doi actori foarte talentaţi.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe