Newsflash
Știri

O nouă tranșă de vaccin Pfizer-BioNTech sosește în țară

de Dorina Novac - oct. 18 2021
O nouă tranșă de vaccin Pfizer-BioNTech sosește în țară

O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer-BioNTech, care constă în 303.030 doze, sosește luni în România, a anunțat CNCAV.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), vaccinurile vor sosi pe cale aeriană, pe aeroportul din Otopeni.

Pfizer-BioNTech

„Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, transmite sursa citată.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

„Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului Cantacuzino este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, informează CNCAV.

Până la acest moment, România a recepționat 13.374.719 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.519.495 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe