Newsflash
Știri

O femeie de 105 ani, cea mai vârstnică persoană din București vaccinată anti-COVID

de Dorina Novac - mar. 29 2021
O femeie de 105 ani, cea mai vârstnică persoană din București vaccinată anti-COVID

Zoea Baltag, în vârstă de 105 ani, a primit, duminică, la Centrul de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor, a doua doză de vaccin Pfizer-Biontech împotriva COVID-19. Este cea mai în vârstă persoană din Capitală care s-a imunizat.

Potrivit Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, aceasta a venit însoţită de o nepoată şi de strănepot.

imunizata
Sursă imagine: Ro Vaccinare

Femeia a mărturisit că nu a avut reacţii adverse după prima doză, iar administrarea celei de a doua doze a decurs foarte bine.

„M-a convins nepoata mea, care e medic, că singura soluție să scăpăm e vaccinul. (...) Nu, n-am avut nimic. Nici n-am simțit că am făcut vaccinul”, a spus Zoea Baltag, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de platforma Ro Vaccinare.

femeie imunizata rapel

În fața jurnaliștilor femeia a transmis un mesaj pentru toată lumea: „E timpul să se vaccineze, singura soluție e asta!”.

„Nu a zis niciodată că nu se vaccinează. Nu a fost nicio discuție în familia noastră că ar fi periculos sau să ne gândim mai bine. Ea a ales să se vaccineze”, a precizat nepoata acesteia.

femeie imunizata

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe