Newsflash
Știri

Noutăți prezentate la Congresul European de Biotehnologie

de Florentina Ionescu - oct. 11 2022
Noutăți prezentate la Congresul European de Biotehnologie

Doi specialiști din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prezenți săptămâna trecută la Congresul European de Biotehnologie.

CS.III dr. Ana-Maria Catrina și biolog specialist Cerasela Haidoiu din cadrul Laboratorului Neurobiologie din Institutul „Cantacuzino” au participat, în perioada 5-7octombrie 2022, la lucrările Congresului European de Biotehnologie desfășurat la Praga. 

echipa de la institutul Cantacuzino la congres praga1

Această întâlnire de specialitate la nivel internațional a avut ca prioritate documentarea ştiinţifică și schimbul de informații în domeniul biotehnologiilor moderne în medicină, se arată pe pagina oficială a Institutului „Cantacuzino”. 

echipa de la institutul Cantacuzino la congres praga2

Înscrierea la acest congres a fost determinată de atenta preocupare și implicare a specialiștilor Institutului „Cantacuzino” pentru activităţi ce presupun abordarea de noi perspective de cercetare a modificărilor cerebrale induse de diferite forme de stres.

În fața colegilor europeni CS.III dr. Ana-Maria Catrina și biolog specialist Cerasela Haidoiu au susținut lucrarea „Efectele precondiționării hipoxice asupra componentelor unității neurovasculare și funcțiilor cognitive la nivelul creierului de șobolan”.

O astfel de dezbatere aduce noi și actuale informații în domeniu, precum și însușirea unor recomandări în ceea ce privește îmbunătăţirea tehnicilor aplicate în scop de cercetare științifică, care rămâne singura cale de cunoaştere a realităţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe