Newsflash
Internaționale

Nou test genetic prenatal

de Dr. Diana Andronache - aug. 26 2022
Nou test genetic prenatal

Un nou test prenatal, dezvoltat de cercetătorii de la Centrul de Fertilitate al Universităţii Columbia, poate determina dacă un făt sau un embrion are numărul potrivit de cromozomi.

image-from-rawpixel-id-6040854-jpeg

Noul test, denumit STORK (Short-read Transpore Rapid Karyotyping, dar și „barză”, în limba engleză), oferă rezultate în mai puţin de două ore, în cabinetul medicului, și este mult mai ieftin decât testele disponibile în prezent.

Acesta examinează ţesutul dintr-o biopsie a placentei sau a embrionului obţinut prin FIV, fără a necesita transmiterea probelor la un laborator de genetică. Anomaliile cromozomiale pe care le poate detecta acest test reprezintă cele mai frecvente cauze de avort spontan, anomalii structurale și întârzieri de dezvoltare.

Foto: rawpixel.com

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220817201117.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe