Newsflash

Între ghilimele

de - aug. 25 2017
Între ghilimele

E discutabilă deprinderea televiziunii de a da reclame directe, dar este și mai ciudată când sunt rulate reclame „sub acoperire”. Într-o zi a venit dentistul X, CEO la clinica Y, care s-a apucat să facă educație medicală vorbind despre parodontoză dar pomenind simptomele parodontitei, bifând importanța periuței și a pastei în felul unei compuneri de clasa zero și sărind apoi la tehnicile de proiecție digitală pe implanturi. Partea bună este că au fost sugerate niște costuri așa de ridicate, încât oricine le-ar auzi nu va mai neglija igiena dentară în veci.(M. G. C.)

 

Un restaurant chinezesc oferă reduceri femeilor în funcție de mărimea cupei sutienului. Managerul restaurantului susține că „de când am început campania, vânzările au crescut cu 20%”. Pentru cupa A se oferea o reducere de 9,5 yuani, pentru cupa B 8,5, până la 3,5 pentru cupa G. (R. D.)

 

Patologia de climă toridă a dat motive unei șefe de la Salvare și unui șef de la un secretariat de stat să tragă populației o săpuneală și un perdaf. Doamna a spus, cu o amabilitate agasată, că într-o situație de urgență solicitantul trebuie să sune „mai întâi și mai întâi” la medicul de familie, apoi la specialist și doar după aceea la 112. Perdaful șefului, ceva mai răstit, a fost de fapt un avertisment către cei care apelează „pentru orice” la providențialul număr, să înceteze dacă nu vor să o sfeclească. Sincronizate mai bine ca oricând, ambele puneri la punct lasă impresia că serviciile respective sunt ușor depășite, iar șefimea de pe acolo este cam surmenată și ar mai trebui primenită. (M. G. C.)

 

Un studiu britanic a cercetat șansele de a avea copii ale femeilor care au suferit în copilărie apendicectomii sau amigdalectomii. Rezultatele au fost surprinzătoare. Statistic vorbind, femeile care au suferit ambele proceduri au avut o șansă semnificativ mai mare de a rămâne însărcinate decât cele care nu au avut nevoie de aceste operații. Aproape 60% din femeile cărora li se extirpaseră atât apendicele, cât și amigdalele au avut ulterior copii, față de numai 43,7% din femeile care nu suferiseră aceste intervenții. (M. G.)

 

Primăria din Dumbrăvița, județul Timiș, a cheltuit nu mai puțin de 3.000 de lei pe pixuri – 150 de lei bucata. Pixurile sunt personalizate și sunt inscripționate cu „SPCLEP Dumbrăvița”. Primarul consideră că este o achiziție transparentă, absolut necesară la inaugurarea noului sediu al Serviciului de Evidență a Populației. Oare le-or ajunge douăzeci de pixuri? (R. D.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe