Newsflash
Știri

Muzeul Frustrărilor, pentru cei ce vor să-și stăpânească emoțiile negative

de L. Budin - sept. 26 2023
Muzeul Frustrărilor, pentru cei ce vor să-și stăpânească emoțiile negative

Asociația Create.Act.Enjoy din Cluj-Napoca propune un proiect celor interesați să exploreze gestionarea frustrării, individuală și colectivă, prin intermediul artelor digitale și new media.

Muzeul Frustrărilor se va desfășura pe parcursul lunilor septembrie-noiembrie și își propune să încurajeze conștientizarea emoțiilor de frustrare din viața de zi cu zi și să stimuleze stăpânirea lor prin accesarea unor diverse mecanisme de adaptare, se arată într-un comunicat. 

 

Ateliere creative

Prima activitate pentru public va fi dedicată descoperirii unor căi de gestionare a frustrărilor într-un mod sănătos, respectiv un atelier creativ care va folosi metoda artei ca terapie. 

Atelierul se intitulează „Frustrarea - o călătorie artistică prin tensiunile interioare” și este coordonat de Diana Buluga (actor) și Ioana Ofelia (videograf). Se va desfășura în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, fiind inspirat din teatru, film și improvizație, și adresat tuturor celor care vor să contribuie la creșterea stării lor de bine. 

Cel de-al doilea atelier este dedicat exclusiv studenților și va folosi metode de storytelling - poveste scrisă sau vizuală - pentru a controla sentimentul frustrării. Intitulat „DE LA - LA +” atelierul va fi susținut de Alexandra Felseghi (dramaturg) și de Alina Bradu-Pintea (ilustrator), în perioada 13-29 octombrie.

Participarea la ambele ateliere este liberă, în baza unei înscrieri online. Formularele de participare se pot găsi pe paginile de social media ale Create.Act.Enjoy. 

 

Instalație tip muzeu

Instalația de tip muzeu va fi deschisă publicului în perioada 10-19 noiembrie și va include diferiți stimuli care generează frustrare în viața cotidiană: de la conviețuirea într-un bloc, confruntarea tabieturilor personale cu ale vecinilor, până la coada de la ghișeu. Experiențele explorate în Muzeul Frustrărilor vor fi familiare publicului, însă prezentarea lor va fi una inedită, care va angrena toate cele șase simțuri. 

Instalația Muzeul Frustrărilor se va materializa la finalul unei perioade lungi de explorare și cercetare artistică a acestui sentiment omniprezent în societatea urbană contemporană. Rezultatele atelierelor, precum și colaborarea cu un psiholog, vor ajuta echipa artistică să creeze un produs cultural unic și eficient în adresarea frustrărilor, individuale și colective, prin intermediul artelor digitale și new media”, spune Diana Moga, coordonatorul proiectului Muzeul Frustrărilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe