Newsflash
ACTUALITATE Știri

MS: Comisia Europeană va finanța cu aproximativ 6 miliarde de euro schimbarea sistemului medical din România

de Magdalena Tănăsescu - oct. 19 2023
MS: Comisia Europeană va finanța cu aproximativ 6 miliarde de euro schimbarea sistemului medical din România

O sumă de aproximativ 6 miliarde de euro va fi alocată de Comisia Europeană pentru schimbarea sistemului medical din România, reiese dintr-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit comunicatului remis Agerpres, Ministerul Sănătății a prezentat Comisiei Europene (CE) planurile de dezvoltare cu fonduri de la Bruxelles, pentru domeniile prioritare din sistemul medical românesc. 

Aceste planuri prevăd inclusiv acces mai uşor la servicii de diagnostic şi tratament pentru pacienţii cu cancer, AVC, politraumă şi arşi gravi.Ministerul Sănătăţii a supus aprobării Comisiei Europene dezvoltarea sistematică a domeniilor prioritare în funcţie de nevoile identificate în fiecare regiune şi în fiecare segment prioritar

Echipa ministrului Alexandru Rafila a finalizat în această vară Strategia Naţională de Sănătate pentru perioada 2023-2030 şi Planurile de dezvoltare Regională. În baza acestor documente programatice, Comisia Europeană va oferi finanţarea necesară pentru atingerea tuturor indicatorilor de dezvoltare a sistemului medical. Ministerul condus de Alexandru Rafila a dezvoltat investiţii de peste 5 miliarde de lei în spitalele din România, în ultimii doi ani de mandat, se arată în comunicat, preluat de site-ul stiri.tvr.ro

Documentele programatice susţinute în faţa Comisiei Europene cuprind maparea serviciilor medicale existente, în domeniile prioritare cum sunt oncologia, pacienţii cu AVC, politraumă, arşi gravi etc, respectiv, nevoile identificate pentru echilibrarea capacităţii de răspuns a sistemului medical din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe