Newsflash
Știri

Modificări privind actele necesare pentru certificatul de membru al CMR

de Florentina Ionescu - iul. 30 2021
Modificări privind actele necesare pentru certificatul de membru al CMR

Colegiul Medicilor din România a decis modificarea unui act normativ ce conține informații privind eliberarea certificatului de membru al CMR.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, partea I, nr. 746 din 30 iulie 2021.

O decizie anterioară (din anul 2016) a Consiliului național al CMR privind eliberarea certificatului de membru se modifică, se arată în decizia publicată astăzi în Monitorul Oficial al României (paginile 12-15). 

monitorul oficial cmr decizie

Astfel, în cazul în care medicul este și medic rezident într-o altă specialitate, acesta va depune, pe lângă alte documente, și copia certificată „conform cu originalul” a carnetului de rezident completat și vizat la zi sau a adeverinței de confirmare în rezidențiat pentru medicii rezidenți aflați în anul I de pregătire, se arată în actul normativ.

O altă modificare a vechii decizii se referă la depunerea unei copii certificate «conform cu originalul» de către medic prin semnătură olografă sau semnătură electronică extinsă, în cazul depunerii în format electronic a diplomei de absolvire a facultății sau a adeverinței de absolvire a studiilor valabilă până la eliberarea diplomei de licență, dar nu mai mult de 12 luni de la data emiterii.

Această copie se află pe lista documentelor în baza cărora se eliberează certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România.

Totodată, o condiție necesară, potrivit deciziei CMR, este ca doritorii să depună „copia carnetului de medic rezident completat și vizat la zi, respectiv copia adeverinței de confirmare în rezidențiat pentru medicii rezidenți aflați în anul I de pregătire”.

O altă modificare ce reiese din decizia CMR este referitoare la o „copie de pe actele care dovedesc dobândirea dreptului de liberă practică potrivit legislației anterioare anului 2005 sau, după caz, documentul care atestă recunoașterea dreptului de a exercita profesia, eliberat de către Ministerul Sănătății”.

În decizia semnată de președintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, se arată și că „După introducerea datelor în sistemul informatic național și completarea tuturor mențiunilor necesare, colegiul teritorial va proceda la eliberarea certificatului”. 

 

text decizie cmr din monitorul oficial

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe