Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite

de L. Budin - sept. 25 2023
Ministrul Sănătății participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, și secretarul de stat, dr. Alexandru Rogobete, participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, care are loc la New York.

Șefi de stat și de guvern au participat la plenarele și comitetele de discuții dedicate accesului universal la servicii de sănătate, eliminării tuberculozei până în anul 2030 și pregătirilor statelor membre în caz de criză sanitară, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Intervențiile ministrului Sănătății au fost făcute în adunarea generală și în comitetele privind accesul universal la servicii de sănătate și cele legate de combaterea tuberculozei. De asemenea, Alexandru Rafila a fost desemnat să conducă comitetul la nivel înalt al Adunării Generale ONU dedicat tuberculozei.

Tuberculoza rămâne o problemă de sănătate publică la nivel global cu zeci milioane de cazuri noi și peste 1.6 milioane de decese anual. 

Programul Națiunilor Unite, STOP-TB, condus la nivel global de compatrioata noastră, Dr. Lucica Dițiu, a făcut progrese remarcabile. Tinta este de a reduce numărul de cazuri cu 80% și mortalitatea cu 90% la nivel global”, se mai arată.

În România, dezvoltarea prevenției, depistarea activă a cazurilor în comunitățile vulnerabile s-a intensificat în ultimii doi ani, se precizează.

Tot în cadrul vizitei în SUA, cei doi demnitari vor continua discuțiile cu reprezentanții Departamentului de Justiție al Statelor Unite ale Americii și cei ai FBI pentru semnarea unui Memorandum de colaborare cu Ministerul Sănătății pentru reducerea practicilor de corupție în proiectele gestionate cu fonduri internaționale, se arată într-un comunicat al ministerului.

În document se reamintește că la Timișoara a avut loc primul eveniment despre practici anticorupție în achizițiile publice din domeniul sănătății, dintr-o serie de șase, la care au participat reprezentanți ai FBI și ai Departamentului de Justiție din Statele Unitate ale Americii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe