Newsflash
Știri

Ministrul Sănătăţii a participat la Forumul Global la nivel înalt în domeniul Resurselor Umane

de Dorina Novac - apr. 5 2023
Ministrul Sănătăţii a participat la Forumul Global la nivel înalt în domeniul Resurselor Umane

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a participat în perioada 3-5 aprilie la Forumul Global la nivel înalt în domeniul Resurselor Umane în Domeniul Sănătății, desfășurat la sediul OMS din Geneva.

Forumul reprezintă o continuare a eforturilor comunității internaționale de rezolvare a asigurării resurselor umane în sănătate, declarația comună semnată la București de 50 de state membre ale OMS Europa fiind un jalon important pentru atingerea acestui obiectiv.

Rafila OMS

Potrivit Ministerului Sănătății, adoptarea de către România în anul 2022 a primei Strategii Multianuale pentru Dezvoltarea Resurselor Umane pentru Sănătate și în 2023 a Planurilor Sectoriale de Acțiune pentru Dezvoltarea Forței de Muncă în Sănătate 2023-2030 cu asistență tehnică din partea OMS, a fost apreciată de participanți ca un model în regiune.

Citește și: Reprezentant OMS: „Asistentele medicale și moașele din România joacă un rol crucial”

„Ministrul Sănătății a participat la panelul de nivel înalt al sesiunii «Educație și ocuparea forței de muncă în domeniul sănătății», alături de reprezentanți din SUA, India, Brazilia, Niger, Zimbabwe în cadrul căruia au avut loc discuții cu privire la mecanismele de corelare a educației din domeniul sănătății cu evoluțiile din piața muncii şi cu nevoile curente ale pacienților. De asemenea, a fost dezbătut modul prin care diferitele sectoare trebuie să colaboreze pentru a educa, integra în piața muncii și menține o forță de muncă sustenabilă în domeniul sănătății. România este una dintre țările care a preluat inițiativa rezolvării acestei probleme la nivel european”, se arată într-un comunicat.

Principiile Declarației de la Bucureşti pentru Resursa Umană în Sănătate, document internațional de referință în acest domeniu, vor fi puse în practică de statele membre ale Regiunii OMS Europa după adoptarea rezoluției destinată acestui domeniu, în luna octombrie în Kazahstan.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe