Newsflash
Știri

Ministrul Rafila face precizări despre activitatea sa la OMS

de Florentina Ionescu - aug. 18 2022
Ministrul Rafila face precizări despre activitatea sa la OMS

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a făcut în această dimineață câteva precizări despre activitatea sa la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

El a subliniat că activitatea sa în conducerea OMS a presupus multă muncă în studierea politicilor de sănătate publică.

„Sunt mândru că am reușit să reprezint România în conducerea OMS: între 2014-2017 în Comitetul Permanent la Biroului Regional OMS Europa și între 2018-2021 în Comitetul Executiv al OMS. Ambele poziții de reprezentare a țării mele au fost obținute prin votul statelor membre (53 în Regiunea Europeană și 194 la nivel global) pe baza CV-ului profesional și la recomandarea miniștrilor români ai sănătății din acele perioade.”, a scris ministrul Rafila pe pagina sa oficială.

Dr-Alexandru-Rafila

El a adăugat că ambele poziții nu au fost niciodată retribuite și au presupus multă muncă în studierea politicilor de sănătate publică și de realizare a recomandărilor pentru ca statele membre ale OMS să poată aproba modul de dezvoltare a sistemelor de sănătate în deceniul următor.

„Scopul major este de asigurare a accesului universal la servicii de sănătate și de îndeplinire a obiectivului Națiunilor Unite de dezvoltare durabilă în domeniul sănătăţii! Nu am fost angajatul OMS, dar consider ca mi-am servit cu cinste, demnitate și profesionalism țara!

P.S. Precizările nu sunt pentru cei care, deși cunosc situația reală, și-au făcut din calomnie unicul proiect politic, ci pentru oamenii de bună credință care, poate, nu au aflat detalii ale activității mele profesionale la OMS.”, a conchis ministrul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe