Newsflash
Știri

Mesajul CMMB de Ziua Internațională a Femeii

de Florentina Ionescu - mar. 9 2023
Mesajul CMMB de Ziua Internațională a Femeii

Colegiul Medicilor din Municipiul București - CMMB a transmis un mesaj ieri, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

De 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii, CMMB a subliniat că ar trebui „Să luptăm cu toţii pentru egalitatea de şanse a femeilor în Sănătate!”.

În mesajul transmis într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES, prof. dr. Cătălina Poiană (foto), preşedinte Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, a adus în discuție faptul că 8 Martie este „o zi în care femeia este în prim plan şi apreciată pentru contribuţia sa în societate, indiferent de domeniul în care activează”. 

Mesajul ministrului Rafila de Ziua Internațională a Femeii 

catalina Poiana

Citiți și despre: Femeia-medic: alinătoarea durerilor 

Redăm mai jos cuvintele transmise de profesor Cătălina Poiană despre contribuția femeilor medic, care sunt un exemplu inspiraţional de perseverenţă şi devotament pentru comunitatea lor: 

„În această zi, este important să ne amintim şi de lupta femeilor pentru egalitatea de şanse şi drepturi egale în toate domeniile, inclusiv în sănătate. Femeile au facut progrese semnificative în sănătate, de la personalităţile medicale feminine care au pus bazele sau au contribuit la dezvoltarea în medicina modernă, la femeile medic ale zilelor noastre. Contribuţia femeilor medic este nepreţuită în ingrijirea şi tratarea pacienţilor, iar meritul lor trebuie recunoscut şi apreciat. Chiar dacă încă ne lovim de prejudecăţi şi nenumărate provocări, egalitatea de şanse şi drepturi egale sunt principii fundamentale care trebuie sa fie aplicate într-o societate modernă, în toate domeniile, implicit în medicină. Femeile medic sunt un exemplu inspiraţional de perseverenţă şi devotament pentru comunitatea lor. Apreciere şi recunoştinţă, tuturor doamnelor şi domnişoarelor din medicina românească! Egalitatea între femei şi bărbaţi reprezintă un drept fundamental şi o valoare comună la nivelul Uniunii Europene” - Cătălina Poiană, preşedinte Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe