Newsflash
Știri

Mesajul CMMB, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

de Dorina Novac - apr. 7 2021
Mesajul CMMB, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

Colegiul Medicilor din Municipiul București a transmis un mesaj comunității medicale, dar și populației, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, celebrată anual la 7 aprilie.

„Aproximativ 14.000 de medici cu drept de practică asigură servicii medicale în Municipiul București. Și asta tot timpul. Inclusiv astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății. Când vorbim de sănătate, vorbim de populație, vorbim de pacienți, vorbim de cadre medicale, de politici de sănătate. Niciodată, din perspectiva noastră, cuvântul sănătate în România nu a avut o mai mare semnificație ca astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății – o Zi a Sănătății într-un astfel de climat și de context”, se arată într-un comunicat al Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB).

Mesajul CMMB în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, dar și în lumina ultimelor discuții din spațiul public legate de medici, pacienți, percepții și informații în rândul opiniei publice este următorul: Încredere și respect reciproc.

„Am învățat și m-am format, mi-am dorit să fiu medic și îmi iubesc profesia. Iubesc și respect atât pacienții, cât și colegii. Pentru mine, consultul medical pe care îl realizez reprezintă contribuția mea la societate și bineînțeles fac acest lucru cu maximă responsabilitate, implicare și empatie față de pacient. Și sunt convinsă că astfel gândesc toți colegii mei medici. La mulți ani dragi colegi! La mulți ani, stimați pacienți! Dar pe lângă «La Mulți Ani», vă doresc sănătate și îmi permit să adresez un îndemn către dumneavoastră, pacienți, dumneavoastră, populație, dumneavoastră, colegi: Oferiți-vă încredere și respect reciproc. Nu lăsați nimic să erodeze această bază a relației ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și societate în ansamblul ei”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

catalina poiana
Prof. dr. Cătălina Poiană

Colegiul Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial din țară, dă asigurări tuturor medicilor bucureșteni că se pot baza întotdeauna pe susținerea CMMB.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe